Taggat med: relationer

Kärlek över religionens gränser

En djupt kristen som blir förälskad i en inbiten ateist? Det kan väl aldrig hålla? Ottar har träffat paren som vet att tron inte behöver sätta gränser för kärleken.

»Paradiset är helvetet utan familjen«

Kärleken är inte gränslös. Sedan lagen om familjeåterförening förändrades för två år sedan har familjer splittrats och relationer omöjliggjorts. Elina Pahnke träffar några av dem som fått sina relationer begränsade.

Flersamt på flera sätt

När flersamhet nu tar alltmer plats i offentligheten märks en skiljelinje mellan två synsätt; är det en läggning, något vi är? eller en livsstil, något vi gör? Kinga Sandén undersöker saken.

Från Det knapplösa knullet till Nuckan

Efter äktenskapskrav och kärlekskrav kom 1960-talets sexuella revolution. I böcker som Jungfrutro och dubbelmoral, Rädd att flyga och Fräls oss ifrån kärleken skrev de feministiska författarna fram nya relationsideal – med hopp om skamlöshet.

Någon för alla

Vi lever i en app-fixerad tid där dina relationer avgör ditt människovärde, och där utseendet avgör din tillgång till relationer. Sanna Samuelsson spår dejtingapparnas framtid, och vad de gör med oss.

Perfekta projektionsytor

Dejtingprogram har blivit ett av våra största folknöjen, men vi som tittar blir allt ensammare. Sara Martinsson ställer sig frågan om relationerna i TV-rutan är botemedlet mot vår egen ofrivilliga ensamhet.

Är det ens lagligt?

För den som blivit lämnad mot sin vilja finns inga fungerande försvar. Ändå måste något göras, skriver Kristina Lindquist, som finner motståndsstrategier i komedier och romaner.

Är jag bara en skitstövel?

Efter en 14 år lång dysfunktionell kärnfamiljsrelation blev det frigörande att inte behöva begränsa sig till enbart en person. Frida Ingha skriver om polyamori och att begrava tvåsamhetsnormen.

Låt oss tvivla på kärleken

Den argentinska psykologen och författaren Mariana Muscarsel Isla kritiserar idén om den romantiska kärleken som det enda vi behöver, och lyfter fram den politiska kraften i vänskap.

Lifehacks för monos!

För dem som inte lever flersamt finns mycket att lära från dem som gör det. Ottar listar de bästa tipsen!

Sidor

Prenumerera på RSS - relationer