Taggat med: kinga sanden

Fri abort i Argentina – vad händer nu?

Den historiska legaliseringen av abort i Argentina – efter en nervdallrande omröstning i senaten – var bara början. Ottar listar tre saker som händer nu!

PrEP – Ny sexuell revolution med förhinder

Den nya förebyggande behandlingen mot hiv innebär frigörelse och sinnesro för många, och på två år har nya hiv-diagnoser mer än halverats på Venhälsan i Stockholm. Samtidigt ökar pressen på kondomlöst sex. Ottar tar tempen på PrEP.

»Hon har stuckit, henne mördade de, hon dog«

De flesta har levt korta, smärtsamma liv under förföljelse. I den officiella historien existerar de inte alls. Genom att samla och systematisera sina minnen skapar argentinska transpersoner sin egen upprättelse.

När abort blev mord

ARGENTINA: Elvaåriga Lucia blev gravid efter en våldtäkt men nekades abort. Två läkare utförde ett kejsarsnitt i vecka 23 för att rädda hennes liv. Abortmotståndare anmälde dem då för mord – på fostret.

Den stora texten om analen

Allt vi äter kommer förr eller senare ut. På samma ställe där många människor har sex. Så hur hanterar vi det? Ottar djupdyker i rövens dubbla funktioner med hjälp av en dietist, en sjuksköterska, en sexolog och en aktivist.

Prenumerera på RSS - kinga sanden