Taggat med: hud

När min hud blev en porrbiograf

Marika Smith om hur hudhungern som uppstod under coronacelibatet förvandlade hennes skinn till en yta för lustfyllda minnen.

Vem kommer att vilja ta på mig?

Fläckar på ryggen som fjällar, eksem på rumpan eller acne. Vad händer med sexualiteten när huden orsakar självhat och smärta? Hudåkommor hör till världens vanligaste sjukdomar, men är fortfarande förknippade med skam och stigma.

Svart kärlek

Black lives matter-rörelsen har fört debatten om antisvart rasism framåt. Sociala medier har i år svämmat över av personliga berättelser om våld och diskriminering. Men sällan syns berättelser om hur vi läker från förtryck. Kan »svart kärlek« vara motgiftet till antisvart hat? Juliet Atto låter fem personer öppna sina hjärtan.

SERIE: Förhuden

Tom af Brockbrock tolkar förhuden i serieform.

»Lite trängsel hade inte varit fel«

Hudhunger! Beröring är bokstavligen livsviktigt, enligt forskning. Vi behöver kroppslig närhet för att fungera. Hur har isoleringen till följd av covid-19-pandemin påverkat personer som är äldre eller tillhör riskgrupper? Ottar lyssnar till fyra personer i coronans spår.

När huden andas frihet

Zehra Abid berättar om drömmen att känna vinden mot benen i Karachi, utan att det måste vara en politisk handling.

»Den ultimata hudkartan!«

Ottars guide: Här är det – enligt forskning – skönast att bli smekt på kroppen. Ottar visar vägen till de mest lustfyllda platserna på huden.

Huden – så funkar den!

En smekning. Ett tryck. Vibrationer, värme och fukt. Allt som berör dig fysiskt fångas upp av din hud för att sedan — när signalerna når hjärnan — bli till välbehag, obehag, smärta eller njutning. Ottar djupdyker ner i kroppens ytligaste och största organ: huden.

Prenumerera på RSS - hud