Taggat med: beröring

När min hud blev en porrbiograf

Marika Smith om hur hudhungern som uppstod under coronacelibatet förvandlade hennes skinn till en yta för lustfyllda minnen.

Vem kommer att vilja ta på mig?

Fläckar på ryggen som fjällar, eksem på rumpan eller acne. Vad händer med sexualiteten när huden orsakar självhat och smärta? Hudåkommor hör till världens vanligaste sjukdomar, men är fortfarande förknippade med skam och stigma.

»Lite trängsel hade inte varit fel«

Hudhunger! Beröring är bokstavligen livsviktigt, enligt forskning. Vi behöver kroppslig närhet för att fungera. Hur har isoleringen till följd av covid-19-pandemin påverkat personer som är äldre eller tillhör riskgrupper? Ottar lyssnar till fyra personer i coronans spår.

»Den ultimata hudkartan!«

Ottars guide: Här är det – enligt forskning – skönast att bli smekt på kroppen. Ottar visar vägen till de mest lustfyllda platserna på huden.

Huden – så funkar den!

En smekning. Ett tryck. Vibrationer, värme och fukt. Allt som berör dig fysiskt fångas upp av din hud för att sedan — när signalerna når hjärnan — bli till välbehag, obehag, smärta eller njutning. Ottar djupdyker ner i kroppens ytligaste och största organ: huden.

Prenumerera på RSS - beröring