BÄSTA OTTARLÄSARE!

Så här i början av mars brukar årets första Ottar dyka upp i brevlådan. Våren 2018 bjuder vi istället på ett dunder-dubbelnummer som kommer i maj. Så misströsta ej!

Ottar #1 och #2 slås ihop och bjuder på både ett längre och ett kortare tema plus en massa annat spännande material. Tills dess fyller vi Ottar.se med ännu fler artiklar än tidigare. Följ oss på sociala medier (Facebook, Instagram och Twitter) och genom vårt nyhetsbrev så missar du inget!

❤ ❤ ❤

Varma hälsningar

/Carolina Hemlin & Anna Dahlqvist

Har du ingen prenumeration? Beställ din årsprenumeration här så har du snart ett dubbelnummer och en fantastisk premie, för bara 160 kronor!

Välkommen till release för Ottar #noborders!

Kom och fira med oss! Vi är stolta över att kunna presentera Ottar tema #noborders och vill såklart glädjas tillsammans med er läsare och medarbetare. Kom och mingla, snacksa, skåla, prata, lyssna på samtal och läs nya numret!

❤ Release för Ottar tema #noborders ❤ 

Kom och fira med oss! Vi är stolta över att kunna presentera Ottar tema #noborders och vill såklart glädjas tillsammans med er läsare och medarbetare. 

Kom och mingla, snacksa, skåla, prata och läs nya numret av Ottar från en hög med färska tidningar!

VAR? Bitter Pills i Hornstull i Stockholm
NÄR? Kl 18–20 tisdag 12 december! 

Till eventet på Facebook här!


LÄSNING
av Khaled Alesmaels text »Den irakiska björnen« ur nya numret.

SAMTAL 
med intressanta gäster, annonseras senare. 

❤ ❤ ❤

Nya numret av Ottar har tema #noborders. 

»Europa bygger allt högre murar och politiker talar om människors flykt som en »katastrof«. Samtidigt hamnar många med hopp om ett tryggare liv i limbo på asylboenden och i flyktingläger – livet stannar av och exilens ensamhet är tung.
I #noborders besöker Ottar inre och yttre gränser. Vi ser hur EU:s asylpolitik gör hbtq-paradiset Lesbos till en livsfarlig ö, hur svenska regler skär i rätten till vård, och hur diskriminering tillåter barnäktenskap i Rumänien.
Men vi ser också livets kraft – och lusten. En raggar på Growlr från asylboendet, en annan hittar kärleken i tältlägret. Kan sexualiteten rentav vara ett vapen mot förtryck och förtvivlan?«


Dessutom i numret:
Porrförbud – ja eller nej
#metoo  – en ofattbar kraft
Puta y feminista  – feminister och sexarbetare i Argentina
Sex med assistans  – hur funkar det?
Läck och läder  – men ingen lokal

Mingel, dryck, snacks, samtal och en hög med färska tidningar. 

❤ VARMT VÄLKOMNA! ❤

//Ottars redaktion

Releasen för Ottar #3 inställd

Kära Ottarläsare och vänner.

Kära Ottarläsare och vänner.

Tyvärr ställer vi in det planerade releaseeventet på Bitter Pills på onsdag 4 oktober på grund av sjukdom, men hoppas (lovar!) att komma igen med fint release-fir när nästa nummer av tidningen kommer ut!

Läs gärna temat om Psyket så länge, vi behöver bli bättre på att tala om psykisk hälsa och ohälsa och dess inverkan på och konsekvenser för sexualiteten, kroppen och identiteten.

Puss, och ta hand om er!

<3

/Redaktionen

Ottar till Scener&Samtal och Bokmassan i Gbg 29-30 september

bokmassa 20017.jpg

Anna-Maria Sörberg, Khaled Alesmael, Sandra Dahlén

Ottar deltar i de nya mässorna Scener&Samtal på Världskulturmuseet och på ETC och Leopards litteraturfestival Bokmassan med tre sexualpolitiska samtal, och nytt nummer!

KRYSSA I KALENDERN! Ottar bojkottar i år den traditionella Bok&Bibliotek i Göteborg men deltar i de nya arrangemangen Scener&Samtal på Världskulturmuseet och på ETC och Leopards litteraturfestival Bokmassan.


▲▲▲▲▲  HELA PROGRAMMET!  ▲▲▲▲▲

LÖRDAG 30 september


OTTAR är en av många deltagare på »Scener & samtal« och »Bokmassan«, alternativen till Bokmässan som går av stapeln i Göteborg 29-30 september. 

Lördagen den 30 september håller vi i tre spännande samtal:

Kl 11.30 Scener&Samtal / seminarierum 4: Anna-Maria Sörberg om boken »Homonationalism«

Kl 14.45 Scener&Samtal / seminarierum 4: Khaled Alesmael med utgångspunkt i hans text »Min underjordiska revolution« ur Ottar #4 2016

Kl 16.00 Bokmassan / Stora scenen: Sandra Dahlén (sexualupplysaren och författare) om hennes nya bok »Hallongrottan« om slidsex!

 

Ottar kommer också ut med nytt fett nummer den 28 september med tema PSYKET. Håll sinnena öppna! 


Scener&Samtal på Världskulturmuseet kostar 100 kr för hela dagen, fri entré under 19 år. Se hela programmet här!

Bokmassan på Heden. Gratis inträde. Se hela programmet här!


▲▲▲▲▲VÄLKOMNA▲▲▲▲▲

Carolina Hemlin och Anna Dahlqvist
Ottars chefredaktörer
 

TIPSA OTTAR!

Vi vill veta mer om dina sexuella rättigheter! Har du erfarenhet av brister inom till exempel transvård? Eller haft en fördomsfull sexualundervisning? Har du bemötts av olämpliga kommentarer när du sökt abort eller har apotekspersonalen ifrågasatt din förskrivning av preventivmedel? Eller har du, i din yrkesutövning, stött på missförhållanden som har med sexualitet, reproduktion, kropp och kön att göra? Tipsa oss!

Skicka mejl till ottar@rfsu.se eller brev till Ottar, RFSU, Box 4331, 102 67 Stockholm. Du kan självklart vara anonym.

/Carolina Hemlin & Anna Dahlqvist
 

 
Prenumerera på Ottars redaktionsblogg
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!