Sexualpolitiska pionjärer på barrikaden

De stred för rätten till preventivmedel på olika kontinenter, i en tid när ämnet var tabubelagt. Möt fyra sexualpolitiska pionjärer.

Ett hus helgat för kärlek och sorg

Sexologen, läkaren och pionjären Magnus Hirschfelds sexologiska institut i Berlin var ett av Weimarrepublikens underverk, innan nazisterna tog makten. Men hans radikala idéer om sexualitet lever.

Fetisch fighter

För tio år sedan skrotades sjukdomsstämpeln för fetischism, men lite har hänt sedan dess. David Jatko är öppen och stolt, men tvingas navigera i en okunnig omgivning.

Kamp möter hat

Det ökande motståndet mot genus, feminism, antirasism och frågor som abort och trans tar sig skiftande uttryck. Ottar lyssnar till fem röster som alla mött motståndet.

Min hårda hud har krackelerat

Från exilen i Frankrike skriver den zimbabwiska journalisten Thelma Chikwanha sin historia för Ottar.

Den irakiska björnen

»Efter två år här inne känner jag inte igen mig själv. Inte ens spegeln gör det.« Khaled Alesmael möter en nyanländ björn som just fått avslag från Migrationsverket.

»Det modigaste jag någonsin gjort«

Den första vintern i Sverige var svår. Miles Rutendo Tanhira hade skuldkänslor över att ha lämnat hbtq-rörelsen i Zimbabwe. För Ottar skriver han om asylprocessen och om att hitta sin plats.

Kaniner & solidaritet

Prenumerera på
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!