Kroppspolitik

#4/2008
Sexualitet, kropp och fantasi. Allt flyter samman och du kanske blir den du gör dig till, den du vill vara, den du är. Men stater kontrollerar, stimulerar eller begränsar ­sexualiteten och reproduktionen. Följ med in i skalpellernas, surrogatmagarnas och testosteronets värld.

LEDARE: Samhällskroppen. Kvinnokroppen är antagligen ett av de mest brännbara ämnen som existerar idag.

Spermans sista match: Sperma är den potente mannens viktigaste ägodel, den barnlängtandes välsignelse och förbannelse. Livets förutsättning.

Eftersnack: Om porrsanering. I Ottar nr 3 2008 varnade Ulf B Andersson för ”sedlighetsroteln” med anledning av porrtidningsupproret i Piteå och konservativa konstprotester. Det har väckt reaktioner.

/ Extratema: BDSM /

Fantasier om att dominera eller låta sig domineras är vanliga, men vad innebär det att leva ut dem? Ottar låter några utövare berätta, och följer med in i terapirummet.

Att leva som härskarinna: Dominanta sadisten Lucia ser BDSM-förhållandets omkullkastade könsroller som en njutningsfull feministisk revolution. Här berättar hon om sin vardag som enväldig härskarinna.

Dominanta lustar: Hur ser en psykoterapeut på lust som inbegriper våld, makt och underkastelse? Gullvi Sandin gläntar på behandlingsdörren.

Ut ur skuggorna: Xzenu Cronström är trött på skammen som omger BDSM. Han vill bli sedd som en medmänniska – inte ett freak.

Kontroll, trygghet, njutning: Helena berättar om sexuella möten som skapar mening, och önskar förståelse och respekt

 

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2008)

Artiklar ur numret

Leva som härskarinna

Dominanta sadisten Lucia ser BDSM-förhållandets omkullkastade könsroller som en njutningsfull feministisk revolution. Här berättar hon om sin vardag som enväldig härskarinna.